تاثیر منابع آب بر سلامت انسان
آبی که می نوشیم باید تمیز باشد. بیماریهایی که از طریق آب آلوده منتقل میشوند باعث بیماری، ناتوانی و مرگ در تعداد زیادی از مردم، بهویژه کودکان، عمدتاً در کشورهای کمتر توسعهیافته میشوند که هنجار آن رعایت بهداشت فردی و جمعی پایین است.
بیماری هایی مانند حصبه، اسهال خونی، وبا، کرم قلابدار عمدتاً در نتیجه آلودگی منابع آب با مدفوع خارج شده از بدن بیماران به انسان منتقل می شود.
برای مطالعه راجب کاهش وزن با نوشیدن آب روی لینک زیر کلیک کنید تا به مقاله ی مربوط به آن هدایت شوید.
کاهش وزن با نوشیدن آب
موفقیت در مبارزه با این بیماری ها یا دستیابی به حذف کامل آنها بستگی به نحوه سازماندهی سیستم، حذف کلیه محصولات متابولیک دفع شده از بدن انسان و نحوه تامین آب سالم برای کل جمعیت دارد.
کیفیت آب نیز با وجود مواد شیمیایی موجود در آن تعیین می شود که ابتدا توسط حواس ما تشخیص داده می شود: بویایی، بینایی.
بنابراین، ریز ذرات مس به آب مقداری کدورت، آهن – قرمزی می دهد.
شاخص های کلیدی در رابطه با کیفیت آب آشامیدنی وجود دارد. آنها را می توان به طور مشروط به گروه هایی تقسیم کرد:
- شاخص های ارگانولپتیک (بو، طعم، رنگ، کدورت)
- شاخص های سم شناسی (آلومینیوم، سرب، آرسنیک، فنل ها، آفت کش ها)
- شاخص های موثر بر خواص ارگانولپتیک آب (PH، سختی کل، فرآورده های نفتی، آهن، منگنز، نیترات ها، کلسیم، منیزیم، قابلیت اکسید شدن پرمنگنات، سولفید)
- مواد شیمیایی تشکیل شده در طی تصفیه آب (کلر آزاد باقیمانده، کلروفرم، نقره)
- شاخص های میکروبیولوژیکی (کلیفرم های مقاوم به گرما یا E. coli، TMC.)
چرا آب اینقدر مهم است؟
آب بخشی از مواد معدنی و سنگ ها است، همچنین اقیانوس ها، دریاچه ها، رودخانه ها و آب های زیرزمینی را تشکیل می دهد.
این منبع اصلی زندگی برای همه گیاهان است و همچنین برای زندگی حیوانات بسیار مهم است، زیرا آنها نیز مانند انسان برای تنفس، هضم و تولید مثل به آن وابسته هستند.
برای مطالعه راجب سختی سنج آب ایرانی با کیفیت تر از نمونه آمریکایی روی لینک زیر کلیک کنید تا به مقاله ی مربوط به آن هدایت شوید.
سختی سنج آب ایرانی با کیفیت تر از نمونه آمریکایی
بیماری های ایجاد شده از آب ناسالم
اگر آب آشامیدنی حاوی سطوح ناایمن آلاینده باشد، میتواند اثراتی بر سلامتی داشته باشد، مانند بیماریهای گوارشی، سیستم عصبی یا اثرات تولید مثلی و بیماریهای مزمن مانند سرطان.
عواملی که می توانند بر اینکه آیا یک آلاینده به اثرات سلامتی منجر می شود تأثیر بگذارد عبارتند از: نوع آلاینده، غلظت آن در آب، حساسیت فردی، میزان آب مصرف شده
1_اثرات بهداشتی قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی:
- در معرض مواد شیمیایی از طریق آب آشامیدنی می تواند به انواع اثرات کوتاه مدت و بلندمدت سلامت منجر شود. قرار گرفتن در معرض دوزهای بالای مواد شیمیایی می تواند منجر به تغییر رنگ پوست یا مشکلات شدیدتر مانند آسیب سیستم عصبی یا اندام ها و اثرات رشدی یا تولید مثلی شود.
- قرار گرفتن در معرض دوزهای پایین در مدت زمان طولانی می تواند منجر به بیماری های مزمن و طولانی مدت مانند سرطان شود. اثرات برخی از آلاینده های آب آشامیدنی هنوز به خوبی شناخته نشده است.
2_اثرات سلامتی مصرف آب با میکروب های بیماری زا:
- اکثر بیماری های تهدید کننده زندگی ناشی از میکروب ها (مانند حصبه یا وبا) امروزه در ایران نادر هستند. بیماریهای شایعتر ناشی از ویروسها، باکتریها و انگلها میتوانند منجر به درد معده، استفراغ، اسهال، سردرد، تب و نارسایی کلیه شوند.
- بیماری های عفونی مانند هپاتیت نیز ممکن است رخ دهد. هپاتیت ممکن است در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف (به عنوان مثال، نوزادان و افراد مسن) شدید باشد و گاهی اوقات در افرادی که سیستم ایمنی آنها به شدت ضعیف شده است (مانند بیماران سرطانی و ایدز) کشنده باشد.
جلوگیری از آلودگی آب
بهترین راه برای جلوگیری از آلودگی آب:
بهترین راه برای جلوگیری از آلودگی آب، در مقیاس بزرگ، تلاش برای کاهش اثرات مضر آن است. تغییرات کوچک مختلفی وجود دارد که می توانیم برای محافظت از خود در برابر آینده ای ترسناک که در آن آب کمیاب است، ایجاد کنیم.
صرفه جویی در مصرف آب:
صرفه جویی در مصرف آب اولین هدف ماست. هدر رفت آب یک مشکل بزرگ در سطح جهانی است و ما تازه در حال بیدار شدن از این موضوع هستیم. به سادگی تغییرات کوچکی که می توانید در داخل کشور ایجاد کنید، تفاوت بزرگی ایجاد خواهد کرد.
تصفیه بهتر فاضلاب:
تصفیه مواد زائد قبل از دور ریختن آنها در آب به کاهش آلودگی آب در مقیاس بزرگ کمک می کند. کشاورزی یا سایر صنایع می توانند از این پساب با کاهش محتویات سمی آن دوباره استفاده کنند.
استفاده از محصولات سازگار با محیط زیست:
با استفاده از محصولات محلول که آلاینده نمی شوند، می توانیم میزان آلودگی آب ناشی از یک خانه را کاهش دهیم.
برای مطالعه راجب روزانه چه مقدار آب بنوشیم روی لینک زیر کلیک کنید تا به مقاله ی مربوط به آن هدایت شوید.
روزانه چه مقدار آب بنوشیم؟
منابعی که باعث آلودگی آب می شوند
برخی از رایج ترین آلاینده های که باعث آلودگی آب می شود شامل:
- زباله های خانگی
- پساب های صنعتی
- حشره کش ها و آفت کش ها
- مواد شوینده و کودهای شیمیایی
برخی از آلودگیهای آب هم که ناشی از منابع مستقیم است، مانند کارخانهها، تأسیسات مدیریت زباله، پالایشگاه ها و غیره که مستقیماً زباله ها و محصولات جانبی مضر را بدون تصفیه به نزدیک ترین منبع آب رها می کنند.
منابع غیرمستقیم شامل آلاینده هایی هستند که از طریق آب های زیرزمینی یا خاک یا از طریق جو به عنوان باران اسیدی وارد بدنه های آبی می شوند.